inte marknaden ditt hus innan det är redo

Notering ditt hem för försäljning innan du gör nödvändiga förberedelser kan vara ett kostsamt misstag. Säljare som sätter sina hem på marknaden innan nödvändiga reparationer väntar oftast längre tid för hem för att sälja, och det oftast säljer för mindre.

Vissa säljare sänka försäljningspriset för att kompensera för mindre än attraktiva villkor eller kredit köparna vid stängning för nödvändiga reparationer. Detta tillvägagångssätt är bara attraktiv för köpare som letar efter en bra affär och har tid och kompetens att fixa upp en fastighet. De flesta köpare kan inte visualisera ett hem potential, har lite ombyggnad erfarenhet, och är avstängda av tanken på ett sådant projekt.

Första gången ditt hem ses av allmänheten är den bästa chans du har att sälja din bostad. Du bör vänta tills ditt hem ser sitt bästa innan visar det till någon förutom din fastighetsmäklare. Din agent kan berätta hur du förbereder din fastighet för marknaden och kommer gärna marknadsföra din attraktiv och välskött hem till köpare och andra fastighetsmäklare. Du kanske vill underteckna ett noteringsavtal en vecka eller två innan du är redo att visa så din fastighetsmäklare kan placera annonser och börja marknadsföring, men inte öppna den för allmänheten förrän det visar väl.

Fastighetsmäklare får ofta frågan, “Vad är det bästa sättet att visa och sälja ett hem?” Nästan varje fastighetsmäklare kan berätta en historia om ett möte med en potentiell säljare som just avslutat en hel del arbete att förbereda sina hem för marknaden. Det kan vara svårt för en fastighetsmäklare att tala om för säljaren att deras renoveringar var inte de mest effektiva förändringar för att marknadsföra sina hem.

Om du funderar på att göra några förbättringar innan sälja ditt hem, är det bästa råd för att rådgöra med din fastighetsmäklare innan du gör några ändringar. En erfaren fastighetsmäklare kan ge dig information som kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av förbättringar som kommer att sätta scenen för en försäljning. Oavsett om det är färg och tapeter, ombyggnad badrum, eller uppdatera köket, kan din fastighetsmäklare vägleda dig mot “neutrala” val som kan hjälpa köparens fantasi.

När du är redo att sälja ditt hem, leta efter renoveringar som kommer att kosta en liten summa i förhållande till ökningen de kommer att ha på värdet och SÄLJBARHET av ditt hem. Din fastighetsmäklare kan hjälpa dig att avgöra om du ska gå vidare med de ändringar du funderar.