Varför alla vill flytta till Barcelona.

I september 2009 har tre stora enkätresultat publiceras som cementerade Barcelonas position som en fantastisk plats att bo och arbeta. Först av allt, lämnade den välrenommerade reseguide byrå, Time Out, Barcelona som den 5: e bästa staden i världen. Undersökningen beslutade om olika aspekter av stadslivet, inklusive arkitektur, konst och kultur, Buzz, mat och dryck, livskvalitet och World Status.

Det är lätt att se varför Barcelona har klarat sig så bra i undersökningen utifrån ovanstående kriterier. Med 9 UNESCO: s världsarvslista av kulturellt intresse, och många andra som är lika hisnande och modern, var staden säker på att inte misslyckas här. Restaurangerna i Barcelona har påverkats av tillströmningen av invandrare och blandningar av världsliga köken, liksom den lokala kocken Ferran Adria, vars restaurang i norra Katalonien har röstats den bästa restaurangen i världen under de senaste fem åren – utan menar bedrift.

Den andra och tredje undersökningar att skina ljuset över Barcelona, ??var från London-baserade Real Estate Agency, Cushman och Wakefield, som bekräftade Barcelonas status som ett shopping-central med sin detaljhandeln globalt index. Den andra rapporten, gör dock ännu mer intressant läsning – för European Cities Monitor. Denna rapport följs av över fem hundra chefer och byråer och främjas Barcelona till nummer fyra som ett företags kapital. Kanske det mest talande takeaway från rapporten var dock att Barcelona fanns som nummer ett i fråga om livskvalitet för anställda i företag med deras kontor i Barcelona.

Dess privilegierade ställning i Europa med fantastiska kommunikationer gör besöker andra europeiska städer på korta raster – vare sig det gäller affärer eller nöje – en bris. Du kan vara skidåkning i Pyrenéerna en helg och sedan fånga det sista av sommarsolen på Balearerna nästa. Om du är sugen att besöka andra städer i Spanien självt, är den utmärkta nya AVE snabbtåg ett oslagbart alternativ – även återbetala biljettpriset om tåget ankommer mer än trettio minuter sen. Det är lätt att se varför 2010 kommer att se en ytterligare kraftig ökning av människor som flyttar till Barcelona!