är det smart att köpa blankning i Florida

Du kan inte söka efter hus att köpa i Florida utan att översvämmas med alla blankning ute. Det kan vara ganska frestande att lägga ett bud på en kort försäljning eftersom dessa bostäder är i allmänhet prissätts långt under marknadsvärdet. Tyvärr köper blankning i Florida är inte för alla. I själva verket finns det några saker du bör veta innan du börjar sätta in anbud på blankning.

Först av allt, är det viktigt att veta exakt vad en kort försäljning är. För att enkelt uttryckt, tar en kort försäljning plats när ägaren har ett lån som är större än värdet på hemmet. Anledningen till att det finns så många blankning i Florida är att massor av människor köpte hem på toppen av marknaden redan 2005. Sedan, när fastighetsmarknaden kom omkull deras hem sjunkit i pris. Tyvärr innebär detta att de flesta människor som köpte på toppen av marknaden och måste sälja sina hem oftast tvingas sälja hemmet “kort” av vad de är skyldiga banken.

Som köpare kan du tror att detta är en stor chans att köpa ett hem på långt under marknadsvärdet. Och för vissa är det just det. Men för andra som köper blankning i Florida är en mardröm. Det finns ett par problem när det gäller att köpa ett kort försäljning. Det första du måste inse är att när du sätter i ett erbjudande och det har varit en acceptans av ägaren du är under kontrakt. Men bara på grund av att ägaren har accepterat ditt erbjudande INTE betyda att banken will.The sättet det fungerar är ägaren kommer att presentera erbjudandet till banken och både köpare och säljare måste då vänta på bankens svar. Tyvärr kan det ibland ta flera månader att höra något tillbaka från banken och när du inte hör tillbaka från banken de kan avvisa erbjudandet. Och eftersom du är tekniskt under kontrakt under denna “väntetid” det är farligt att sätta bud på flera hem. Därför, när du sätter ett erbjudande på en kort försäljning du har i princip tagit dig ur leken för tillfället.

Å andra sidan, kan du hitta massor av bra erbjudanden på kort blankning. För dem som har tid (och tålamod) att vänta för bankerna att svara, köper blankning i Florida kan vara en stor möjlighet för familjer och investerare.