flod av utmätningar gnistor droppe i vattnet inteckningar

Antalet amerikanska husägare som var “underwater” på sina lån minskade i andra kvartalet som bankerna började avskärmning processen på hem över hela landet. Analytiker ser detta som ett positivt tecken, trots negativ påverkan av fler utmätningar, eftersom färre undervattens inteckningar (inteckningar där mer är skyldig än värdet på hemmet) innebär färre nödställda fastighetsförsäljningar väg.

21,5 procent av amerikanska hem under andra kvartalet föll i denna negativa egna kapitalet kategori, jämfört med över 23 procent under det första kvartalet av 2010 och hela 2009. Negativt eget kapital är en otäck problem att ta itu med för villaägare, vilket gör det svårt att kvalificera sig för refinansiering eller gav hemmalaget på marknaden.

Stabiliseringen i hemmet värden är en faktor i nedgången i vattnet inteckningar, trots den enorma mängden nya utmätningar på marknaden är den främsta orsaken. Med hem värden förväntas fortsätta sin nedgång till slutet av året, bör negativt eget kapital räntorna fortfarande relativt hög.

Under andra kvartalet föll amerikanska hem värden på ett år-over-årsbasis för fjortonde gången i rad, faller i 99 av 1444 storstadsområdena. I Kalifornien, visade dock 20 av 26 storstadsområden vinster i hemmet värden, bland annat Los Angeles, San Diego och San Francisco, som alla tre såg vinster i hemmet värde för femte kvartalet i rad.

Många av dessa Kalifornien marknader gynnades av både statliga och federala skattelättnader för husköpare, vilket orsakade en topp i efterfrågan vilket snabbt driver upp priserna. De nationella siffrorna var booned av $ 8000 Federal skattereduktion för husköpare i det andra kvartalet. Analytiker förutspår en botten i hemmet värden kan nås senare i år. Försäljningen har sjunkit stadigt sedan löpte skattelättnader.

I juni genomfördes en ny rekord set för utmätningar, med drygt 0,11 procent av amerikanska hem utestängs på under månaden. Det är den högsta andelen rapporterade sedan Zillow började spåra avskärmning uppgifter under 2000. Dessutom har mer än en fjärdedel av alla bostäder som säljs i juni säljs för mindre än säljaren hade ursprungligen betalat.
Utestängning återförsäljning utgjorde knappt 17 procent av alla amerikanska hem försäljning i juni, ned från ett rekord på nästan 20 procent som i februari. Flera Kalifornien marknaderna såg faktiskt mer utmätningar står för merparten av försäljningen, inklusive El Centro, Merced, och Madera.