gamla hemfaror

På senare tid har gamla karaktär hus sålt så mycket i hela landet. Det är ett konkret steg för att återställa dessa vackra gamla hem. Men, det finns vissa bestämda problem som måste lösas av att köpa ett äldre hem. Förhoppningsvis denna artikel kommer att hjälpa dig att bli bättre utbildade på några av de punkter som berör som är knutna till dessa vackert inredda hem.

En sak som alltid bör kontrolleras noggrant är grunden. Gamla grunden kan börja spricka och försämras så många stiftelser inte beseglades på insidan av stiftelsen vid den tidpunkten. Nya rutiner har medfört nya standarder inom byggindustrin. Glöm inte att de bostäder som byggs nu har de standarder som de gör på grund av lärdomar från bostäder byggda i början av 1900-talet. Den största oro med stiftelser är läcker. Finns det vatteninträngning i källaren? Om så är fallet, kan det bli kostsamt att åtgärda. Det kan också skapa andra problem och hälsorisker som mögel. En annan aspekt av dåliga stiftelser är Radon. tätning källaren som tidigare nämnts är ett bra sätt att förhindra detta naturligt förekommande gas från att komma in ditt hem. Förekomsten av radon i bostäder har kopplats till lungcancer, så se till att testa för radon innan köp.

En annan bra idé är att kolla efter något som innehåller bly, vare sig det rör eller måla. Båda användes flitigt inom bygg oh hem i början av 1900-talet och ända fram till 1980 i vissa former. Den slutliga bekymmer med gamla hus är asbest. Asbest släpper ett giftigt damm som kan vara mycket dåligt för hälsan hos människor som bor i hemmet. För närvarande ett särskilt tillstånd krävs för att arbeta med asbest.

Var försiktig när du köper en äldre hem, kan det inte vara upp till standard med dagens byggteknik och krav. Om det finns några tvivel om dessa poster, rådgöra med din fastighetsmäklare och en certifierad besiktningsman. Dessa yrkesgrupper bör kunna identifiera och ge förslag på att fixa eventuella problem som kan uppstå.