skapa extra livsutrymme med orangerier

Lägga till en utomhus vardagsrum till ett hem är ett bra sätt att bättre njuta av friluftslivet och att utöka boytan i hemmet. Inte bara en utomhus vardagsrum gör hemmet roligare för husägare, det ökar också andrahandsvärdet på hemmet. Tyvärr, i många delar av Storbritannien, kan en utomhus vardagsrum endast användas under några månader innan vädret blir för obehagliga och köksutrustning, utemöbler och andra komponenter i boytan måste lägga undan. Med skräddarsydda orangerier, å andra sidan, kan utomhus avnjutas under en längre tid och de möbler och tillbehör aldrig måste lagras undan för vintern.

njuta av extra utrymme

En av fördelarna med att ha ett orangeri läggas in på ditt hem är det faktum att det ger dig extra livsutrymme. Till skillnad från en utomhus vardagsrum, vilket bara ger extra utrymme för några månader per år, och erbjuder ett orangeri året lagt livsrum. Här kan du njuta av middag med din familj, spela spel inne på en regnig dag, eller bara sitta och titta på naturen vika inför dig utanför. orangerier kan vara särskilt användbart om du har släktingar komma på besök eller om du är underhållande gäster och i behov av extra utrymme.

bygga det snabbt

En annan perk av orangerier är det faktum att de i allmänhet är enklare att installera än hem extensions. I ett tillägg kan ta 6 månader att slutföra, kan ett orangeri byggas i en 2 – 4 månader. Dessutom kan ett orangeri lätt byggas över en befintlig däck eller veranda, vilket ytterligare kan påskynda byggprocessen.

Spara pengar på ett tillägg

Det är visserligen möjligt att spendera över hundratusen pounds på ett orangeri, är det också möjligt att bygga en för tjugo till trettio tusen pounds. Därför är det vanligtvis mycket billigare att bygga en orangery i motsats till att bygga en faktisk tillägg till din hem. På detta sätt kan du njuta av ytterligare boyta utan att spendera så mycket pengar som när du bygger ett tillägg.

Naturligtvis ger ett orangeri en fördel att andra tillsatser kan inte: naturligt ljus. Med glasen och taket lykta tak som många orangerier har, kan du njuta av det naturliga ljuset utan att behöva slå på ljuset!