Vem vill veta om fastighetsmäklare

[…] Fastighetsmäklare är proffs som hjälper till att ansluta köparen till säljaren. Många fastighetsmäklare gör också hyror där de ansluter hyresgäster till hyresvärdar och även behålla egendomen på uppdrag av godsägarna. Den fastighetsmäklare arbetar genom att koppla samman de två berörda parterna och ta ut en provision för sina tjänster. För försäljning, de tar provision endast till säljaren men för hyror (dvs. medel förvaltas uthyrning) är kommissionen belastar båda parterna i transaktionen. Fastighetsmäklare beräknar allmänhet sin avgift i procent av försäljningspriset (vid försäljning) och som en del av hyran (för uthyrning). Människor, som vill sälja / släppa sin egendom, lämna uppgifter om sin egendom med fastighetsmäklaren (och faktiskt även lämna nycklarna till huset så att fastighetsmäklaren kan ordna visningar utan dem hamna i krångel ). Den andra berörda parter (dvs. köparen / hyresgästen), får tillgång till denna information genom att kontakta fastighetsmäklaren. Det är hur fastighetsmäklare blir ett nav för information.

En hel del hem arbetssökande (inklusive fastighetsinvesterare) anlita fastighetsmäklare inte bara för att få bra erbjudanden men också få dem snabbt. Eftersom fastighetsmäklare är förmodligen mest bekant med situationen på marknaden i deras region av operation, är det vettigt att närma sig dem för att få en uppfattning om den pågående kursen för fastigheter i regionen. Fastighetsmäklare i allmänhet skulle veta priserna på olika egenskaper hos olika typer och på olika platser i regionen.

En fastighet säljaren kan möjligen få ett par tusen mer för hans / hennes egendom med hjälp av råd från en bra mäklare. En bra fastighetsmäklare kommer också att analysera behoven i ett hem köparen / hyresgästen och ge förslag på vilken typ av hem kan vara tillgänglig för dem i deras budget. Så en bra fastighetsmäklare kommer inte bara kasta en lista över tillgängliga egenskaper till köparen / hyresgästen men kommer faktiskt diskutera behov och komma med ett förslag. Detta, i själva verket fungerar i förmån för fastighetsmäklaren på två sätt. För det första, om fastighetsmäklaren kan sälja huset de får sin provision och andra, om de gör köparen glad för de tjänar ett gott rykte (och därmed mer affärer). […]