hem inspektion – vad du bör veta om din inspektion

Om du har för avsikt att sälja ditt hem, då är det viktigt att få ditt hem inspekteras av en professionell hem inspektör. Detta hjälper dig inte bara att identifiera och åtgärda alla brister i ditt hem, men kommer också att ge dig en rättvis bild av det verkliga värdet på ditt hem.

• Här är några saker som du bör ha i åtanke medan du förbereder dig hus till ett hem inspektion.

• Skrubba och rengör ditt hem-Före hem inspektion, rengör du hem ordentligt. Detta kommer att hjälpa examinatorn att flytta runt med lätthet, liksom också visa att du tar väl hand om ditt hem.

• Se till att alla verktyg är funktionella-Även om ditt hem är vakant, de verktyg som diskmaskin, gasspis, luftkonditionering och ugn, ska vara funktionell. Detta kommer att hjälpa hem examinator att kontrollera hållare för omvänd polaritet och jordning.

• Förvara alla nycklar och fjärrkontroller tillgängliga-för exakt hem inspektion, är det viktigt att hålla alla nycklar och fjärrkontroller lättillgängliga. Garaget, källare, uthus och elskåp finns vissa områden i ditt hem som bör granskas. Så, håll tangenterna hands.

• Kom ihåg att ta bort allt skräp från yttre besiktning områden-Hemmet superintendent kommer inte ta bort soporna från de yttre inspektion områden i ditt hem och sedan gå vidare med bedömningen. Om området är otillgängligt, kommer handledaren inte slutföra rapporten. Av denna anledning, rengöra utsidan områden förväg.

• Håll reparation dokumentet på ett ställe-Ge handledaren alla handlingar och fakturor avseende reparation och ombyggnad projekt som har genomförts.

• Delta inte i hem inspektion-Låt köparen och huset superintendent ensam under inspektionen processen. Detta gör det möjligt för köparen att bli bekant med alla aspekter av huset.