nyligen godkända låneinstitut för hem prisvärd plan

För närvarande är regeringen använder all sin arbetskraft för att hjälpa till vid godkännandet av varje banker eller finansinstitut som vill delta i Home Affordable planen för president Obama. Dessa långivare väljer att delta i programmet och godkännas så mycket som möjligt eftersom det finns en hel del incitament i beredskap för dem om de får slutföra ändringar bolån under programmets riktlinjer. Nästan $ 9000000000 dollar är i butiken för långivarna samt låntagare. För de husägare, om de betalar sina månatliga betalningar i tid enligt det ändrade lånet, kommer de att få upp till tusen dollar varje år i fem år. Denna plan hjälper husägare eftersom de bara får så låga räntor som 2% upp till 40 år.

De första sex godkända banker och finansinstitut inkluderar: Saxon Mortgage, Wells Fargo Services (Wells Fargo och Wachovia), Citimiortgage (Citibank bolån), Chase (JP Morgan Chase, EMC, Washington Mutual.), Select Portfolio Mortgage, och GMAC.

Idag finns det fortfarande en hel del långivare som inte är godkända. Detta inkluderar de stora som Bank of America. Denna bank anses vara en stor deltagare eftersom det omfattar nästan 20% av bostadslån i USA. Som av nu, de är fortfarande tillämpas och söker godkännande. De bör godkännas helst snart. När det gäller villaägare som planerar att ändra sina lån inteckningar, bör de också vara klar med de dokument som krävs för ansökan.

Det finns även långivare som är nästan färdiga med den slutliga godkännande processen. Detta inkluderar Ocwen Financial Corp Nu är de redan börjat ta emot ansökningar om ändringar bolån. Villaägare bör ha nödvändiga dokument och filer så snart som möjligt när du planerar att ansöka enligt Home Affordable Plan.

Det finns tillfällen när vår bank av val ännu inte är godkända enligt Home Affordable planen. Du ska inte bli modfällda eftersom det är säkert att de är i processen. För att ta reda på, bör du kolla upp det från gång till gång. Som husägare bör du också förbereda i förväg erforderliga dokument och handlingar för ansökan om hypotekslån modifiering.