på jakt efter en lägenhet

Du vill ha en fantastisk lägenhet i din budget och inom dina önskemål. Men hur får man en? Du har fått göra en plan. Så här startar din jakt efter din nästa lägenhet.

Innan du börjar ser efter en lägenhet att göra en inköpslista om exakt vad du vill ha i din lägenhet, som trägolv, diskmaskin, tvättmaskin / torktumlare, spis, etc. Det är inte nödvändigt att skriva ner allt du vill ha i din lägenhet, men Det hjälper till att hitta den bästa lägenheten för dig.

När Inköpslistan är klar, förbereda informationen i en behändig fil som hyresvärdar eller agenter leasing kan kräva för som din kreditupplysning, en meritförteckning och betala stubbar eller skattedeklarationer. De kanske också vill att kontrollera dina referenser. Så, innan mötet dem telefon och varna dina eventuella referenser som kan omfatta din tidigare hyresvärd eller nuvarande chef att de kan ta emot ett samtal.

Försök att besöka lägenheterna på dagtid som du bör veta hur mycket naturligt ljus det blir. Det är bra att se vilken form den platsen är i och om det behövs mer arbete för att göra den beboelig med din familj. Gör en noggrann genomgång av lägenheterna du menar allvar. Den bästa tiden att fråga om reparationer och förbättringar är innan du begår. Bifoga en förteckning över eventuella skador på hyresavtalet, och har det signeras av din hyresvärd så att du inte är ansvarig senare. Du kanske också vill ta mätningar av dina större möbler för att se hur dina saker kommer att passa … eller vilka saker du behöver köpa.

Glada grannar är nyckeln till lyckligt liv, så får du veta om du lever över eller under någon, delar ni väggar? Knacka på dörrar och presentera dig. Ta reda på om grannarna är vänliga, hur de tycker om buller, vad de tycker om trakten. Det skulle verkligen hjälpa dig att favorit lägenheter.

Några frågor du kanske vill be agenten och grannar:

Hur är vattentrycket?
Hur många eluttag och var de placeras?
Hur stor är varmvattenberedare?
Finns det tillräckligt med garderobsutrymme eller behöver du extra lagringsutrymme?
Vilka verktyg är du ansvarig för?
Är husdjur tillåtna?
Hur är den TV-mottagning? Kommer du behöver kabeln?
Finns det hänvisas till befintliga slitage eller skada eller ett straff för att bryta hyresavtalet?

Besök så många lägenheter som du kan, så att du har en god uppfattning om vad dina pengar köper.