citronodlingen, San Diego, fastigheter marknadstrender och samhällsinformation, augusti 2006

samhällsinformation

Lemon Grove är ett samhälle som ligger i den östra delen av San Diego County i delstaten Kalifornien. Det finns cirka 25.827 invånare i detta postnummer (91945) och 8583 hushåll. Medianåldern för invånarna är 34.75years.

temperatur

Temperaturen i Lemon Grove är relativt måttlig. Den varmaste tiden på året inträffar i juli då temperaturen når en genomsnittlig hög av 75 ° C. Den kallaste tiden på året inträffar i december med en medeltemperatur som faller till 57 ° C.

hem och fastighetspriser

De boende alternativ i Lemon Grove omfattar småhus och fastigheter, bostadsrätter, radhus och lägenheter. Priset på bostäder är som följer:

· Ett sovrum radhus / villa start i mitten av $ 200.000 sek.
· Två sovrum radhus / villa start i de höga $ 200.000 sek.
· Tre sovrum radhus / villa start i mitten av $ 300.000 sek.
· Två sovrum småhus börjar i högt 300.000 $ s.
· Tre sovrum småhus börjar i högt 300.000 $ s.
· Fyra sovrum småhus börjar i mitten av $ 400.000 sek.

fastighetsmarknaden trender

Som med de flesta produkter och tjänster i USA, prisförskjutningar i fastighetsbranschen är föremål för de krafter i utbud och efterfrågan. Oavsett om det är en köparens marknad eller en säljarens marknad, är det lämpligt att utvärdera hem försäljningsuppgifter för den senaste månaden tillgängliga (juni 2006), jämfört mot samma period föregående år (juni 2005).

Medianvärdet priset på småhus i juni 2006 var $ 501.500, vilket motsvarar en 12,5% ökning från föregående år. Sammanlagt 22 bostäder som säljs i juni 2006, vilket var ned 24,1% från föregående år. I genomsnitt tog hem 40 dagar att sälja.

Husköpare och säljare hem bör ha i åtanke att uppgifterna ovan är helt enkelt en ögonblicksbild i tid. Därför måste uppgifterna utvärderas under en längre tid för att förstå varaktiga marknadsutvecklingen.