nya horisonter i Lucknow fastigheter

Snabb tillväxt av fastighet i Lucknow har förändrat demografiska scenariot i staden också. Att vara en gammal stad finns det inte mycket utrymme kvar i kärnan staden för vidare utveckling. Därför Lucknow fastigheter byggare flytta nu fokus och lansera sina projekt speciellt i utkanten av staden.

Omvandlingen av Lucknow fastighetsmarknaden kan dessutom vara ackrediterade till den kraftiga ökningen av byggverksamheten främst i bostadssektorn. Lucknow fastighetsutvecklare kommer med antal township projekt på utkanten av staden.

Ett sådant projekt genom Sahara City Homes är i full gång och innehav av fastigheten kommer att påbörjas under år 2009. Totalt 30 block är under uppbyggnad. Dessa 30 block kommer att rymma 1620 bostäder. Byggandet av andra block inleds i slutet av detta kvartal. Detta projekt är spridda i 175 tunnland på Hardoi Road.

Dessutom är Eldeco utvecklar ett 200 acre projekt, kallat Eldeco Town på Sitapur vägen. Utbudet av dessa lägenheter är mellan Rs 20 – Rs 50 lakhs. Andra nationella byggare som Omaxe, Ansals, Parasvnath, Rohtas utvecklar också sina bostadsprojekt i förorten i Lucknow.

Orterna Gomti Nagar, Mahanagar, Janakipuram och Indiranagar har nu utvecklats som de nya bostads centra. Att köpa en 3 BHK (1775 m²) lägenhet i Gomti Nagar, Lucknow har en att punga ut runt Rs 35 lakhs. Hyran i Gomti Nagar är cirka Rs 10,000-14,000 per månad. Å andra sidan, kapitalvärdet av en byggmästare våningen i Aliganj och Jankipuram spänner runt Rs 25 Lakhs för ett 1000 m² område. Hyresvärdet i Aliganj är ca Rs 9000 per månad och den varierar beroende på storlek och golvet i lägenheten enheten.

Under de senaste åren har fastigheter grafen av staden vuxit grenrör. Biotech och IT är de två fokusområden för att främja den ekonomiska utvecklingen i och runt staden. Enligt Lucknow fastighetsmäklare, har de ökade sysselsättningsmöjligheter och bra paket lön skapat en extra efterfrågan på Lucknow Properties.