Varför har mitt bostadslån avvisade

Om du har varit i den olyckliga positionen att ha ditt hem lån avslås, försöka få en anledning till det, så då kanske du kan göra något åt ??det. Varje finansiell institution har olika kriterier i hur de godkänner sökande till sina produkter bostadslån. Vad en bank föredrar sina kunder att ha, kanske en annan fäster inte så mycket vikt vid. Några av orsakerna till ett bostadslån avslag skulle kunna vara: –

– Brist på inkomsten. Varje finansiell institution vill veta att lånet sökande kan betala tillbaka sina lån. Om de månatliga återbetalningarna är över en viss procent av din inkomst, kan lånet nekas.
– Övriga skulder också beaktas. Du kan även betala av en bil eller har betydande kreditkort eller andra skulder.
– Kredit historia. Om du har misslyckats med att göra betalningar på övriga skulder – även flera år sedan, kan det göra långivaren tvivlar på din förmåga att betala regelbundet nu. Ta reda på om det fanns en tid du inte göra en betalning i rätt tid på skulden. Om du kan bevisa att var på grund av sjukdom eller arbetslöshet och att dina omständigheter har nu förändrats till det bättre, då det kan göra en skillnad.
– Om du har aktuella förfallna konton.
– Om du har en historia av att byta jobb ofta det kan ge ett intryck av instabilitet.
– Likaså om du flyttar runt en hel del.