bostäder veta vad du har råd med

Funderar på att köpa ett hem? Om du någonsin har varit i den här situationen innan du förmodligen vet att den första frågan du frågar dig själv är “Vad kan jag ha råd?” Nu, ärligt, det bästa sättet att köpa ett hem är “betala det bra nu” plan. Detta är dock inte en plan som är allmänt tillgängliga. I den verkliga världen, är vägen att gå en inteckning. Men, ta ut en inteckning är ett stort åtagande som bör planeras vid varje steg. Ett hem köpare måste vara beredd på fler sätt än ett innan ett åtagande som ett hem inteckning.

Innan du börjar leta efter ett hem ställa dig följande frågor:

-Vad är min förmåga att göra en handpenning?

-Vad är min förmåga att göra månatliga betalningar?

-Vad är min ekonomiska framtid?

-Har jag en beredskapsplan?

Låt oss ta en titt på dessa frågor i tur och ordning. Först, hur mycket du har lagt undan i sparande för en handpenning. Typiskt det minsta som du kommer att vilja gå in med är 10%. Men ju mer du sätter in en handpenning, de förmånligare inteckning termer du kommer sannolikt att få. Detta kan också direkt påverka den andra frågan. Ju högre handpenning är mindre du sannolikt kommer att få betala för månatliga inteckning betalningar. Att göra en stor handpenning kan du förhandla rum på inteckning villkor.

Din ekonomiska framtid är ett stort bekymmer när man köper ett hem. Man måste ta hänsyn till stabiliteten i deras intjäningsförmåga innan denna typ av engagemang. Vara säker på att när de förhandlar ditt lån, är det inrättat på ett sätt som du kommer att kunna göra dina betalningar i tid. Även i ett värsta-fall-scenario. Av denna anledning kommer du vill vara säker på att du har en beredskapsplan. Det skadar aldrig att förbereda sig för obehagliga och oväntade. Det finns en mängd skäl till varför man inte skulle kunna göra sina betalningar, försök att planera för en sådan händelse. Sannolikheten är att denna typ av situation inte kommer att hända, men om det gör det, kommer du vara glad att du planerat framåt.