köpa ett hem att vara uppriktig med din agent

Jag har en god vän i fastigheter som arbetar hårt på att bygga sin verksamhet för att ge den bästa servicen som han kan för att hans klienter. Inte så länge sedan han arbetade med ett par för att hitta en lämplig fastighet för dem. Han visade dem hem efter hem, arbetar hårt för att försöka hitta vad de sa att de letade efter. Veckor efter sin inledande samråd, kommenterade de att de egenskaper som han hade visat dem inte skulle vara tillräckligt stor för dem att hålla en häst på.

De ville köpa en häst, har inte tidigare nämnts vill hålla stora djur. Någonsin.

Jag måste erkänna, jag var verkligen imponerad när han berättade att han hade hållit lugna när de nämnde det till honom, jag kan inte säga att jag skulle ha varit så återhållsamma. I själva verket hade hans klienter bortkastade veckors tid att han kunde ha letat efter en mer lämplig fastighet för dem som de kunde ha hållit hästar. Förutsätt inte att din agent är den fantastiska Kreskin, jag kan försäkra att du som mycket få fastighetsmäklare kommer att hävda att kunna läsa dina tankar.

Även om jag anser att medel bör ställa sina kunders frågor, tror jag inte att det är upp till agenten att be sina kunder för varje möjlig kombination av behov som de kan kräva av en fastighet. Vid något tillfälle blir det köparens ansvar att låta agenten vet vad de behöver.

När du börjar med en ny agent är det viktigt att du uttrycker inte bara vad dina nuvarande behov är men också vad dina planerade behov kommer att vara i en nära framtid. Om du planerar att skaffa barn, ta hand om en äldre förälder eller köpa en häst, låt din agent vet. Om du letar efter ett hem att fixa upp och sälja i några år, låt din agent vet. Några tips som du kan ge din agent om vilken typ av egendom som bäst passar dina behov kommer att bidra till att säkerställa bästa möjliga resultat.

Vad vissa köpare inte tycks förstå är att det mest effektiva riktig relation mellan agent och klient är inte en där kunden är helt passiv. Din agent kommer att leda dig genom processen för hemmet köpa, men för att få vad du vill ha ut av upplevelsen, måste du verkligen vet vad du vill. Ta lite tid innan hemresan inköp att reflektera över vad du vill nu och i en nära framtid, så att du kan dela den med din agent.