det och detaljhandel smaksätta fastigheter boom

Infrastruktur i Indien är bevittnar en positiv uppåtgående dragkraft och på grund av det fastighetsmarknaden är också blomstrar. Som ett resultat av en sund tillväxt trender i inlägget liberalisering eran, är en hög efterfrågan märks i både de segment dvs. handel och bostäder. Ingen tvekan fastigheter segment har dykt upp som en av de mest favorit investeringsalternativ i Indien.

Den snabbt ökande tjänstesektorn i Indien har förstärkt den kommersiella fastigheter efterfrågan i landet. Enligt den senaste undersökningen, är informationsteknologi (IT) enbart inom sektorn förväntas kräva 150 miljoner kvadratfot av utrymme för att tillgodose sin verksamhet över hela landet, år 2010. Den spetsen IT-sektorn har också ökat den marginella investeringar samt inkomst potential IT kunniga indiska ungdomar.

Det är inte den enda smällen för buck. Detaljhandeln är en annan viktig segment som bidrar till den spektakulära fastigheter tillväxt i Indien under det senaste decenniet. Fler och fler företagare och pampar affärer satsar nu inom detaljhandeln. Detaljhandeln i Indien förväntas växa med mer än 25 procent under de kommande åren. För att bibehålla tempot i detaljhandeln tillväxt, är 220 miljoner kvm ft krävs i de kommande 3-års. Nu 27 miljoner kvadratfot är tillgänglig för industrin och ytterligare 90 miljoner kvadratfot kommer att läggas fram till 2008. Som den indiska medelklassen växer, är bostadssektorn bevittnar också en spurt i efterfrågan. Enligt branschens rapporter, finns det ett krav på 19,4 miljoner bostäder i Indien nu.

Denna tillväxt har erbjudit enorma möjligheter för fastighetsutvecklare, banker och myndigheter utlåning. Som den indiska regeringen tillåter 100 procent utländska direktinvesteringarna i fastighetsprojekt, utländska majors gillar Signature från Dubai, Ayala från Filippinerna och många fler från Malaysia, följt av Storbritannien, har USA, Israel och Singapore har varit i planerna på att driva sina projekt i Indien.

Otvivelaktigt kan man säga innevarande decennium kommer att erbjuda resultaten banbrytande till fastighetssektorn.