är det rätt tid att köpa

Som de flesta av er vet, fastighetsmarknaden – gillar någon marknad som fungerar på tillgång och efterfrågan – rör sig i cykler. Historien berättar att denna cykel oftast (men inte alltid) körs i cirka sju år.

Plus, under en högkonjunktur utvecklare få upptagen byggnad så det är halva den tiden präglas av en period av avmattning och stabilisering, som boom-tiden priserna ger många investerare och bostad är kalla fötter. inte ovanligt att vara kvar med ett överutbud av fastigheter till salu, vilket kan ta lite tid att flytta. Det är under denna fas av cykeln som många människor tänker på hyresrätter istället för att köpa.

Denna starka efterfrågan på uthyrning tar oss in i den andra delen av cykeln, då de förbättrar avkastningen kan dra investerarna tillbaka och marknaden tar fart.

Så nu i vilket skede av fastigheten cykeln är vi

Mot slutet av 2003, när vi ser tillbaka, det var de första tecknen på en avmattning, då två på varandra följande räntehöjningar följs av negativ press larmade köpare borta från fastighetsmarknaden. Hus till salu i Australien har sett priserna jämnas ut och i vissa områden, minskning (med undantag av WA och NT). Detta är ett steg i cykeln som erfarna investerare används för att rida ut som fastigheter tillåter överkomliga att justera.

Det är under denna övergång som listor över fastigheter tenderar att vara på marknaden längre. Hyra Vakansgraden minskade, hyrorna börjar att stadigt öka, och fler säljare tvingas att sänka utgångspriset för bostäder till salu.

Dessa är alla egenskaper hos dagens marknad i många delar av Australien. Vi är nu väl in i nästa cykel, och stigande hyror och hyresfastigheter, i kombination med stabila fastighetspriser börjar locka investerare tillbaka till kommersiella fastigheter och bostäder till salu.

Även om det är bra att ta egendom cykeln hänsyn framgångsrika investerare är de som förlitar sig på historien om egenskapen tillväxt och göra sina tillgångar urval baserat på beprövade fundamenta. Väl valda kommersiella fastigheter och egendom till salu kommer alltid att öka i värde.

Därför, om nästa konjunkturuppgång är en, två eller tre år bort, är en sak säker – du kan inte stoppa en cykel. Dessutom är det alltid bättre att bygga en framgångsrik portfölj i detta skede av konjunkturcykeln än när priserna på fastigheter är topp.