bygg medelstora företag att överleva på statliga projekt

Med fastighetssektorn upprullning tungt i lågkonjunkturen, har de flesta privata sektorn projekt antingen avstannat eller skjutas upp på grund av brist på medel. Med bygget kommer till ett abrupt slut i hela landet, är de små och medelstora byggande enheter kämpar för att hålla sig flytande.

Flera industri insiders tycka att i dessa osäkra tider, statliga projekt är det enda hoppet för kontanter spänns enheter. Enligt Construction Industry Development Council, omfattar ca 40% till 50% av Rs 2,48,000 crore indiska byggbranschen SMF.

woes

KP Baney, styrelseordförande och VD, Devi Konstruktioner, ett medelstort byggföretag i Pune, sade, “De små enheterna i den indiska byggbranschen består främst av underleverantörer och andra mindre aktörer. Dessa små aktörer finner det svårt att upprätthålla sin verksamhet i ansiktet av stigande råmaterial kostnader, försenade utbetalningar och en ökad risk för undergång leverantörer. ”

“För närvarande är små och medelstora företag går igenom en tuff fas. Detta beror på att den saktar ekonomin har resulterat i storskalig annullering av order, minskande rörelsekrediter, kört av projekt och en ökning av rörelsekapitalet cykeln “, säger AK Yussouf, ordförande i Builders Association of India (BAI).

LJUSGLIMT

I motsats till privata projekt, vilket har drabbat en stor vägspärr, de statliga projekten är relativt jämn och säkerställa en jämn ström av affärer för små och medelstora företag inom sektorn.

“Även statliga projekt har nämnts som jämförelsevis” låg vinst “och involvera högre handläggningstid, små och medelstora företagen företagen har något annat val än att välja företag som statliga byggnads att överleva nedgången,” delade Mr Baney.

Bortsett från krympande verksamhet, har den pågående kreditkrisen pressade också marginalerna för dessa små och medelstora företag. Avsaknad av banklån och brist på kapital har gjort det svårt för dessa spelare att delta i infrastrukturprojekt som utförs inom ramen för offentlig-privata partnerskap (PPP) affärsmodell.

Dessutom visar en rapport från Motilal Oswal Securities Ltd att netto rörelsekapital cykel för byggföretag har ökat från 138 dagar i 2006-07 till 145 dagar under 2008-09, ytterligare trycksättning marginalerna intjänas av små och medelstora företag.