energiförbrukningen en faktor i att köpa ett hem

Att köpa en ny eller begagnad hem? Vad vet du om dess värme-eller kylsystem?

Kontrollera din blivande hem värme eller kylaggregat energieffektivitet innan du skriver på den streckade linjen. Många bostäder ges bara en snabb inspektion och har ineffektiva system hem komfort som kan köra dina energikostnader upp i onödan.

Alltför många hem inspektioner är flyktig. Antingen inspektörer rusade, eller att de inte ger enheten en grundlig inspektion för att kontrollera om korrosion, dålig prestanda eller låg siare betyg. Innan du köper, kolla ditt hem energianvändning att göra vissa drömhus inte blir en mardröm.

Här är några enkla försiktighetsåtgärder:

* Be att få se energiräkningar.

* Prata med den entreprenör som installeras eller underhållas enheten att ta reda på dess historia eller prestanda.

* Titta på underhållsdokumentation. Om du inte är nöjd, eller om informationen inte finns där, hyra en värme eller kyla entreprenör med NATE-certifierade tekniker för att ge huset och dess system komfort en grundlig checkup.

* Fråga din entreprenör för en rapport om värme eller kyla enhetens styrkor och svagheter och deras inverkan på din energi kostnader. Eftersom entreprenören fungerar för dig, har han ingen anledning att förvränga tillståndet i hemmets värme-eller kylsystem.

* Ta reda på vad det skulle ta för att förbättra de system som inte är upp till dina förväntningar och sedan förhandla med säljaren. Du kommer att vara i huset en lång tid, så du kan lika gärna vara bekväm.

Att veta vad du köper innan du skriver kontrollen kan rädda dig från några dyra överraskningar. Vad du behöver är fakta, så anlita en entreprenör som din egen FACT-Finder. Det kommer att spara pengar och huvudvärk i det långa loppet.