fastigheter incitamenten är de verkligen incitament

Det råder ingen tvekan om att det före-byggande fastighetsmarknaden i Toronto definitivt har förändrats under de senaste 6 månaderna. Det var bara några månader sedan som ivriga köpare uppradade i veckor för att köpa lägenheter i utvalda projekt i staden. Från 1Bloor till Aura vid College Park, det fanns för många köpare och inte tillräckligt enheter. Köpare var ivriga att betala det lägsta priset per kvadratmeter på condo enheter med förväntningar om priserna ökar dramatiskt vilket foder sina fickor med dollar.

Nyligen har det skett en stor förändring i efterfrågan på projektering lägenheter i Toronto. Det är nu byggherrens försöker få köpare till sina presentationsteknik centra genom att erbjuda attraktiva incitament och stora krediter på balansdagen. Min fråga är hur detta reflekterar på byggaren? Först är det inte rättvist att tidigare köpare som köpt i början av projektet utan dessa incitament. Trots att priset per kvadratmeter kan ha varit något lägre på den tiden, det gör det inte lika med en $ 50,000 kredit på balansdagen att vissa projekt erbjuder i staden vid denna tid.

En annan fråga som kommer att tänka på är vad alla talar om och som lånar. Det fanns en tid då pre-byggprojekt bara måste uppnå 70% av sålda enheter för att skaffa konstruktion finansiering. Med långivare mer tveksamma än någonsin att ge finansiering, byggare är desperata att öka försäljningen i gengäld för att öka sina chanser att få den finansiering som krävs. Det är när alla dessa incitament spelar in.

Så nästa gång du går in i en presentation centrum för att köpa en lägenhet i Toronto på grund av alla incitament byggaren har att erbjuda, fråga dig själv “Varför erbjuder de mig incitament?” Svaret är att försäljningen behövs för att uppnå finansiering. Om försäljningen inte uppnås, kan projektet inte gå framåt vilket innebär att hela processen har varit ett slöseri med tid. Ställ rätt frågor innan du registrerar ditt avtal och kom ihåg att när projekt inte erbjuda incitament, de är inte i ett läge där de behöver.