förbereda ditt hus för att sätta på marknaden

Du kommer att behöva spendera lite pengar för att förbereda ditt hus, men att undvika overcapitalising det är viktigt att bara spendera på nödvändiga objekt. Stora renoveringar kan vara kostsamt och kan inte netto meravkastning därför leta efter smärre förändringar som kommer att ha en stor inverkan, men kommer inte kosta skjortan. Här är några av våra bästa tips för att få det bästa försäljningspriset för din egendom;

Använd ett kritiskt öga
Använd alltid ett kritiskt öga när de förbereder ditt hus till salu. Prova och se ditt hus från en köparnas perspektiv och vara objektiv när plocka ut vad som är oattraktiv om ditt hus och beslutar vad du behöver ändra.

de-röran
Bli av med alla dina skräp och objekt som du inte längre använder. Ta bort böcker ur bokhyllor, packa upp små Kuriosa och tydliga diskar och hyllor. Detta kommer att göra rummen ser snyggt och prydligt.

Packa upp ditt överskott möbler – de flesta hem presentera bättre med mindre möbler som gör att rummet ser större. Lämna bara tillräckligt möbler i varje rum för att visa vad det används för.

smärre reparationer
Ta en titt på både insidan och utsidan för att se vad som behöver repareras. Finns det några läckande rör, trasiga lås eller skadade plattor? Dessa kommer alla att behöva fastställas.

förbättringar
Byta ut föråldrade poster såsom belysningsarmaturer och dörrhandtag, eller lägga ett nytt lager färg där det behövs. Detta kan avsevärt förbättra visuella intryck av ett hus och göra den mer modern.

avidentifierar
Packa upp personliga foton och tillhörigheter. Du vill köparna att föreställa sig själva som bor i huset – personliga saker kommer att distrahera köpare från att kunna göra detta.

ren
Se till att du gör en grundlig rengöring av hela huset innan varje öppen inspektion. Rengör kök och badrum, vilket gör att alla ytor är immaculate. Rena fönster och speglar. Se till att allt damm och spindelväv tas bort. Dammsug alla mattor, och se till att inga obehagliga lukter i alla områden.

Curbvädjan
Se till att utsidan av ditt hus är attraktiv, så att fastigheten ser inbjudande för potentiella köpare. Ta bort eventuellt skräp från verandan och bakgård. Trimma dina häckar, sopa upp löven och klippa gräsmattor. Se till utsidan av huset är presentabel – antingen ge det en vatten blast eller ett nytt lager färg om det behövs.