fördelarna med att använda fastighetsbolag att sälja ditt hem

I denna tid av diskutabel lågkonjunktur, måste du fortfarande göra vissa saker konservativt, som att sälja din bostad. Även om det har varit en hel del reklam om att sälja ett hem själv genom listor webbplats, är det ändå säkrast att använda sig av fastighetsbolagen för att sälja din bostad. Det uppskattas att 80% av bostäder anges till salu av ägaren aldrig säljs.

specialister inom sitt område

En av de stora fördelarna med att använda fastighetsbolag att sälja ditt hem är att det jobb är att känna din lokala fastighetsmarknaden. Sälja ditt hem är inte tid att lära sig om din lokala fastighetsmarknaden. Om du har köpt ett nytt hem, vill du inte vara fastnat betala två inteckningar om du inte kan hitta en köpare till din dyrbara hem. Ett fastighetsbolag kommer att veta hur man bäst för att marknadsföra ditt hem till potentiella köpare (som fortfarande är ute).

bättre pris

Mäklare som arbetar för fastighetsbolag vet hur man bäst att förhandla fram ett bra pris för ditt hem. De vet hur mycket din bostad är värd och vad bostäder i kvarteret går för och kommer att arbeta med både dig och de potentiella köparna att få ett anständigt pris. Du kan avveckla få mer än du trodde, vilket kommer att mer än betalar för mäklarens provision.

hantering obehagliga överraskningar

Det är mycket lättare att få tag på mäklare och fastighetsbolag än det är att få tag på en privatperson när obehagliga överraskningar dyker upp. Anta till exempel på likviddagen du upptäcker att den tidigare ägaren av huset lämnade en hel del skräp i huset. Du har ingen plats att sätta dina grejer.

Om du har köpt från ägaren, lycka att få dem att städa upp. Däremot kan ett fastighetsbolag hjälpa dig en dumpster och ofta betalar för det, alltför. Din mäklare eller fastighetsbolag kunde förhandla för att få kostnaderna för huset sänks eftersom ingen brytt sig om att städa upp det.

varumärkeskännedom

Namnet på ett nationellt eller lokalt kända fastighetsbolag kommer att ingjuta förtroende i någon potentiell köpare, eftersom de vet att företaget kommer att vara mer ekonomiskt stabil än en individ. De kan också snabbt och tyst Google hur fastighetsbolaget gör för att se om de kommer att följa igenom.