FSBO – ett alternativ

Medan all litteratur på nätet, beskriver de olika fördelarna med FSBO, tar detta en annan uppfattning. Baserat på nuvarande tillståndet i ekonomin, kommer FSBO inte längre ses som ett alternativ för att sälja ett hem, men den enda möjligheten att sälja ett hem för de flesta människor. Den här artikeln innehåller därför FSBO kommer sakta men säkert flytta fastighetsmäklare mot utrotning

Anledningen 1: likviditet
Många husägare har begränsad likviditet i dag. Det finns många av dem där ute som stirrar på utmätningar. Dessa människor tvingas sälja. Om de går mäklaren vägen, de måste punga upp 10% provision, vilket de inte kan, på grund av likviditet kritan. Om de lyckas få ett bra pris, då de definitivt vill undvika den skatteskuld som uppstår av en fastighet kort försäljning. Därav likviditet kritan bland husägare kommer att driva dem till FSBO.

Orsak 2: Att inte kvalificera sig för refinansiering
Det finns många villaägare ute som har fastnat med att justera sub prime lån. Många av dem vill att refinansiera sina hem med hjälp av nya FHA-Secure refinansiera system. Men det ironiska är att de inte kan kvalificera sig för detta. När deras bolån få justeras, inser de den hårda vägen att de inte har råd att hemmet och därmed inte kan refinansiera. Sådana människor har bara FSBO vägen ut.

Orsak 3: Strikta och skärpning kravnivåer
Kravnivåer blir hårdare och hårdare eftersom tiden fortskrider. Värderingarna börjar komma in kort eller kommer få klippa av långivare. De flesta av dessa säljare kommer att sälja FSBO så att de kan behålla nettointäkterna genom att eliminera de courtage och sjunker fortfarande priset och få en försäljning.

Så .. när ska du FSBO ditt hem?