har du gjort din avskärmning planen

Ekonomin kan fluktuera när som helst. Även om du har ett stabilt jobb nu, är det inte nödvändigt att du kan hålla den i morgon. Har du en avskärmning plan? Vad händer när du befinner dig bakom dina betalningar bolån? Bättre börja planera nu när du har tid än panik när du är uppsagd från ditt jobb. Misslyckas att planera, planerar att misslyckas!

För det första bör du känna till din statens avskärmning lagar. Olika länder har olika avskärmning lagar. Därefter bör du vara medveten om dina rättigheter under avskärmning. Till exempel, har du fortfarande rätt att inneha lokalerna. Du kommer att få en tidsram att betala men när datumlinjen anländer, har inteckning företaget rätt att ta egendom. Generellt, här är några steg du måste inkludera i din avskärmning planen:

Ett. Lån Tålamod
o Du kommer att behöva förhandla med långivaren för att avbryta din betalning tillfälligt eller förlänga din dateline. Men du kommer att behöva återställa lånet oftast med en klumpsumma på betalning i slutet. Detta är möjligt om du har ett jobb bonus.

2. Lån modifiering
o Om du är en god förhandlare, kan långivaren kan du rekonstruera lån för att tillgodose din ekonomiska situation. Detta kan resultera i högre månatlig betalning i framtiden.

Tre. Att sälja fastigheten
o Du kan sälja din bostad till dina släktingar eller slutna vänner för att undvika utestängning. Ändå är detta bara en tillfällig åtgärd som du kommer fortfarande att behöva betala tillbaka dem.

4. Deed i stället för avskärmning
o Det betyder att du kan dådet din egendom till din finansiella institut istället för att gå igenom avskärmning processen. Vissa kan ta tillbaka den egendom som delvis tillgodosetts av skulden.

Fem. Deklarera konkurs
o Detta kommer att vara det sista alternativet i din avskärmning planen. Du kan stoppa processen av avskärmning genom att göra detta. Det är inte tillrådligt att göra det så det kan bli ett dyrt alternativ.