Junta de Andalucia erbjuder rabatterade bostäder

I ett djärvt nytt steg till i skuren lokala fastighetsmäklare och spanska banker har Junta de Andalucia aviserade sin nya hemsida som kommer gett tusentals bostäder till salu på en 20 procent rabatt, plus gynnsamma finansieringsvillkor. Med Junta de Andalucia och spanska banker tävlar om de få potentiella köper kunder, det finns mycket få köpare kvar för de lokala fastighetsmäklare, som kanske vet en sak eller två om egendom sedan regeringstjänstemän och bankirer. Denna nya finansiella incitament används för att locka nya köpare till Andalusien, med många lokala tjänstemän säger att “botten är nådd” och “fastighetspriserna inte kommer att släppa någon ytterligare” med hopp om att stimulera både fastighets-och byggsektorn.

Det är ingen hemlighet att regionen Andalusien har att göra en enorm insats för att avlasta överlager av fastigheter som har kvar osålda från fastigheten boom. Dessutom är både utvecklare och banker som erbjuder fastigheter för minst 20 procent av det aktuella marknadsvärdet, medan deltagande banker är överens om att ge lån på 100 procent av kostnaderna för de rabatterade bostäder, vilket innebär köpare kommer att behöva göra någon handpenning (förutom IVA skatt). Dessa lån som erbjuds kommer att vara intresse-endast för de första tre åren, och från den fjärde till den åttonde året Junta ger mini-lån för att hålla köparnas månatliga betalningar på lägre nivåer. Så ska ett nytt opt ??hem ägare för Junta de Andalucia paketet, då för de första åtta åren köparnas avbetalning kommer att minskas med cirka 40 procent. Juntan har 1000000000 € som finns för deras lånesystem, som kommer att erbjuda köparna mellan 9.000 till 15.000 euro beroende på omständigheterna.

Man har uppskattat att det finns cirka 70.000 nya bostäder osålda i Andalusien och med ökningen av IVA schema för i mitten av 2010, kan det inte finnas ett bättre tillfälle att köpa en fastighet i södra Spanien.