Kalifornien fastigheter – uppskattning på steroider

Under de senaste fem åren, har ägare av Kalifornien fastigheter varit att slå bollen ur uppskattning division. Ja, en fastighetsmarknad på steroider.

Kalifornien

Kalifornien är tätbefolkade från norr till söder längs kusten, men de uppger erbjuder betydligt olika ekologier. I norra Kalifornien, är en mycket mer benägna att se tecken på de fyra årstiderna, få kalla temperaturer och mer historisk känsla på platser som San Francisco. Southern California, å andra sidan, har en extremt milt klimat med temperaturer sällan doppning under 60 grader även på vintern. Nederbörden är också skralt med San Diego tar emot ungefär 11 inches per år. Om du funderar på att flytta till Kalifornien, det finns två konstanter i hela staten.

trafik

Så många människor har flyttat till staten att trafiken kan vara ett verkligt problem även på helger. Los Angles trafiken är legendarisk, men San Francisco och San Diego har sina egna problem med trafikstockningar.

jordbävningar

Jordbävningar är en konstant i hela staten som San Andres Fault bisects mycket av tillståndet. Jordbävningar händer hela tiden, men de är oftast mycket små. Om du bor i Kalifornien för mer än en månad, kommer du inte ens märker dem.

stränder, sol och kultur

Det finns allvarliga fördelar att bo i Kalifornien. Främst naturligtvis är stränderna. Om tanken på att tillbringa helger och kvällar på stranden tilltalar dig, är detta platsen. Du betalar en premie för det, men det finns inget liknande. Till exempel temperaturen i San Diego den 5 oktober 2005 är den dag jag skriver detta, 79 grader!

Kalifornien fastigheter

Kalifornien är en fantastisk plats att leva och fastighetspriserna speglar det. Enfamiljshus priser genomsnitt enligt följande för de tre storstadsregionerna – $ 620.000 för San Diego, $ 1.300.000 för centrala San Francisco och $ 750.000 för centrala Los Angeles. Som en allmän regel, ju närmare hemmet är till havet, desto mer kommer det att kosta.

Så chockerande som priserna är, är graden av uppskattning stört omöjligt att tro. Under de senaste 12 månaderna, har Kalifornien fastigheter uppskattas över 25 procent. För ett 500.000 hem, är att en vinst på $ 125,000 i 12 månader. Steroider faktiskt!

Fastigheter handlar om plats, plats, plats. Detta är visserligen en klyscha, det finns ingen tvekan om det är sant i Kalifornien.