långa bolåneräntor slår all time low_

Långa bostadsräntor slå nya bottenrekord denna veckan, på skyltar inflationen förblir under kontroll.
Den genomsnittliga räntan på en 30-årig fast ränta inteckning i den vecka som slutade 7 oktober var 4,27 procent, ned från 4,32 procent förra veckan. En 15-årig fast ränta inteckning sjönk i genomsnitt 3,72 procent, ned från 3,75 procent förra veckan.

Båda är de lägsta långa räntorna har varit sedan Freddie Mac (NYSE: FRE) började hålla koll.

“Den 12-månaders tillväxttakt i kärnan prisindex för privat konsumtion, som Federal Reserve nära spår, har drivande lägre under de senaste sex månaderna som slutar i augusti och pekar på inflationen går på ett ljummet takt bäst,” säger Freddie Mac chefekonom Frank Nothaft. “Detta gjorde boräntor lätt att nya eller nära rekordlåga nivåer.”
En rapport denna vecka från National Association of Realtors visade pågående försäljningen av befintliga bostäder ökade för andra månaden i rad i augusti, upp 4,3 procent. Gruppen också reviderat juli i väntan försäljningssiffror högre, vilket indikerar bostäder försäljningen fortsätter att återhämta sig även utan nu löpt bostad skattereduktion.

Den hoppfulla nyheter nationellt och kan sporra försäljningen efter den senaste tidens skattelättnaden utgångsdatum lågkonjunktur. Austin hem sjönk 15 procent jämfört med samma period året i augusti, medan försäljningen hittills i år har överträffat 2009 redovisade Austin Board of Realtors. De Multiple Listing Service data visade totalt sålda bostäder minskade till 1,490 bostäder i augusti, medan den året-to-date totalt ökade med 2 procent jämfört med samma åtta månader under 2009.