sälja ditt eget hem-smart drag nummer 10 kvalificerar hem köpare

Lära sig att sälja ditt hem kan ta mer ansträngning än du tror från början. Men när du får genom dessa 10 smarta drag, kommer du att känna dig mer säker på ditt beslut och mer bekväm med processen.

Ett av hindren många stöter på när de säljer sitt eget hem är att komma ihåg att kvalificera hem köpare. Jag talar om två kvalificerande aspekter här.

* Ett är att se till att de är redo, villiga och i stånd att köpa. Du vill se till att de redan har gått igenom förhandsgodkännande processen innan du underhålla ett erbjudande.

* En annan är att se till att det är säkert att bjuda in potentiella köpare till ditt hem. Se till att du inte har att göra med en person som är ute efter ett enkelt sätt att göra skada på dig eller din ficka.

Hur kan man minimera risken?

Under det första samtalet, fråga dem om de har lånelöfte för ett lån och genom vilken långivaren. Fråga dem hur länge de har letat efter ett hem och då måste de vara i sitt hem av val. Slutligen kräver att lånelöfte brev från sina långivare lämnas med deras erbjudande.

Be om viss information som ska faxas, mailas eller skickas till dig i förskott. Till exempel har faxa dem deras lånelöfte brev till dig innan de kommer att se ditt hem. I de flesta fall, Realtors be om denna information innan visar sina köpare egenskaper. De ger gärna det när de är seriösa hem-köpare utan sjuk-avsikter.

Slutligen, se till att en annan person är på din bostad när potentiella hem-köpare förväntas anlända. Om du är på alla misstänkta för den enskilde vid din dörr, öppna det inte!