Santa Clarita fastigheter

Santa Clarita, Kalifornien har inte undgått värmen från subprime-krisen. Eftersom marknaden återhämtar sig, har Santa Clarita fastigheter också visat positiva tecken. Marknadstrender återspeglar verksamhet i denna sektor, vilket utan tvekan är ett gott tecken ur synvinkel av köpare eller säljare. Inventeringen efter bostäder till salu i Santa Clarita minskar. Den har minskat med nästan 51% jämfört med vad det var i augusti 2008. Med så få hus till salu fanns mycket lite val för blivande husköpare att välja mellan. Dessutom leder detta till en ökning av medianvärdet priset av husen till salu i Santa Clarita.

Jämfört med den allmänna trenden i Santa Clarita fastigheter, finner vi att den genomsnittliga medianvärdet priset på enda familj villor i regionen har minskat 9% från augusti 2008. Medianvärdet priset för småhus småhus var $ 450.000 under augusti 2008 och sjönk till $ 410.000 i augusti 2009.

Antalet bostäder i Santa Clarita under kontrakt har ökat betydligt. I augusti 2009 ökade andelen till 47% från vad det var i augusti 2008. Experter föreslår att orsaken här priset är så högt beror på att den långvariga juridiska formaliteter som är obligatoriskt att göra en kort försäljning erbjudande. Blankning manipulera ofta posterna, eftersom de inte alltid överensstämmer med MLS regler att ta bort posten för ett hem direkt från listan när det kommer under kontrakt. Ofta potentiella köpare hålla kontroll de bostäder som redan är under kontrakt.

I augusti 2009 fanns det 11 poster i de nya listor som var två var avskärmning hem som ägs av Santa Clarita fastigheter och fyra för blankning. Genom det andra kvartalet 2010, kommer det att finnas en hel del ändringar i bilden. Så om du vill köpa Santa Clarita fastigheter, kontakta en fastighetsmäklare nu.