sätt att bibehålla den friska utseende golv

Alla typer av golv kräver rutinmässigt underhåll för att hålla den letar nytt och rent. Golvet är gjort av en nästan oförstörbar material, så den tål en hel del övergrepp. Men om du vill att ditt golv att pågå i flera år, måste du följa några enkla vårdriktlinjer.

Om du vill behålla dina golv ser bra, dammtorkning, moppning och dammsugning är viktiga. En veckostädning regim rekommenderas. Ansamling av smuts och sand under en tid kommer att dölja din golvets naturliga glans och att det ser smutsigt och gamla.

Placera golvmattor och borstar fot med ingångar för att minska mängden smuts som samlats. Du kan också göra dina golv håller längre och rengöring underlättas genom användning av segelflygplan, mattor stol och hjul på benen av möbler för att förhindra repor och skrapning.

Se alltid till att kontrollera att tillverkarna rekommendation för moppning eller använda rengöringsmedel på ditt golv. Vissa golvytor, såsom marmor kan repas av sura baserade rengöringsmedel. Skrubber, slipande rengöringsmedel eller hårda borstar kan permanent repa ditt golv. Om du behöver ta bort en oljig eller sliskig plats, först härda fläcken med is och sedan försiktigt skrapa bort ytan för hand.

Golv tillverkare säljer ofta en speciell reparation pinne som du kan använda för att gnugga på golvet för att dölja och stärka de repiga eller skadade områden.

Om du har en skadad golvsektionen som inte kan repareras, kan du ringa ett kvalificerat företag byggnadsunderhåll som kan ersätta skador plankan, återställa den till ursprungligt skick.

Genom att följa enkla skötselråd och inrätta ett regelbundet underhåll schema, kan du göra dig våningar pågå nästan för evigt! Följ instruktionerna tillverkarens vård och ditt golv kommer att hålla sig ren och lägga skönhet till din byggnad för många år framöver.