Tips för att investera i jordbruksfastigheter

Eftersom jordbruket är en blomstrande industri folk har börjat investera i jordbruksfastigheter i en hög skala. Men innan de köper en sådan fastighet är det viktigt att få svar på några viktiga frågor, som 1) Är den faktiskt en jordbruksmark? 2) Vad bör din framtida mål – sälja tomten eller utveckla? 3) Är det tomten som du gillar idealisk för dig att uppfylla dina framtidsplaner?
Om du undrar hur man kan avgöra om investeringen skulle en lönsam eller inte, här är några tips som hjälper dig att komma till en slutsats om huruvida eller inte att köpa marken:
* Ta reda på om tomten är faktiskt en gård: Odlad mark finns stora arealer som används för att odla växter, mat, fruktträdgårdar eller timmer. Dessa marker är också klassificerade som betesmarker för djuren att beta i och att producera grovfoder. Bara passerar utanför ett stort fält som en gård inte kommer att fungera. Det måste ha alla nödvändiga funktioner och krav för gårdarna. Utan att kontrollera detta viktiga faktum, kan det resultera i en tung förlust för dig i jordbruket fastighetsbranschen.
* Vänta och se eller sälja bort det: Oavsett om du vill vänta tills priset på fastigheten ökar eller om du vill sälja den omedelbart beror på många faktorer. Även om idén kan att priset för tomten kan öka efter 20 år låter bra, är det också viktigt att beakta det faktum att väldigt få människor faktiskt kan vilja marken efter 20 år.
* Vill du ge den på hyran? : Ingen skulle ogillar tanken på att tjäna lite pengar samtidigt som ägandet av marken. Du kan hyra ut den för en viss summa varje månad eller år. Å andra sidan, kan du hålla grödan rättigheter och dela vinsten mellan bonden och själv. Beroende på marknadens villkor, båda har sina vinster. Om du planerar att ge fastighetsskatten för några år sedan en årlig farm-avtalet inte kommer att vara en dålig idé.