vikten av att veta varför en säljare säljer en fastighet

Vid köp av fastigheter en viktig sak att ta reda på är varför säljaren säljer fastigheten. Anledningen är om du reda på varför säljaren säljer fastigheten kan du veta hur man strukturerar en affär som kan gynna er båda. En annan anledning är om du vet varför säljaren säljer fastigheten, kan det ge dig en uppfattning om han eller hon är villig att gå ner lite på priset. Vissa säljare säljer på grund av besvär och andra säljer på grund av finansiella problem. En anledning en säljare kanske vill sälja en fastighet är han eller hon kan vara på väg ut ur staten. Om så är fallet kan du förmodligen få säljaren att få ner priset lite om hans eller hennes sista dag att flytta kommer upp snart.

Ett annat skäl en säljare kanske vill sälja en fastighet är att flytta upp till en större bostad. Ägaren av ett hem kan sälja sin gamla egendom och använda pengarna för en handpenning på ett större hus. Om så är fallet att säljaren inte kan vara flexibel med priset. Anledningen till detta är att säljaren kommer att behöva alla pengar han eller hon kan få för en handpenning på den nya fastigheten.

En sista anledning en säljare kanske vill sälja en fastighet är att han eller hon inte har råd att betala lånet längre. Om så är fallet att säljaren kan vara villiga att göra en okonventionell deal. En del du kan göra är att ta på inteckning och betala säljaren det egna kapitalet. När du tar inteckning, är inteckning och skattesatserna överförs från säljarens namn till ditt namn. Det egna kapitalet är de pengar som säljaren betalat under åren för att betala ner inteckning. Ta reda på varför säljaren säljer en fastighet är viktigt och det kan berätta för dig om han eller hon är villig att gå ner lite på priset.