Mumbai fastigheter efterfrågan-utbud spel

Den låga tillgången på billiga bostäder i Mumbai leder till stigande fastighetspriser och det är därför egenskaper som fanns i intervallet mellan Rs 25 och 60 lakh nu röra Rs 70-Rs 1 crore, branschexperter säger.

Enligt olika medier rapporterar bostadspriserna i Mumbai skulle sjunka med 20 procent, men på grund av brist på bostäder fastighetsvärdena är fortfarande höga och folk bara inte kan möta bekostnad av att ha ett hus i stora städer som Bombay.

Ett antal köpare söker lägenhet lägenheter i Matunga och Sion, men det finns bara ca 35 till 40 lägenheter som finns på dessa platser. Efterfrågesidan är mycket robust men utbudssidan slacking, vilket driver upp fastighetspriserna.

Industrins källor informerar att bostäder fastighetstransaktioner har gått ned med 20 till 30 procent i Mumbai, på grund av prishöjningen. För att ta itu med denna situation och för att öka försäljningen fastighetsutvecklare erbjuder program såsom stämpelskatt rabatt, fri parkering och interiörer. Även om de inte gjorde att priserna avsevärt, eftersom det undertecknar början på en nedåtgående trend. Istället håller på priserna för att hålla upp den dragkraft.

Fastigheter mäklare staten, att det inte finns tillräckligt med bostäder till rimliga alternativ på marknaden, men det finns en hel del likviditet på marknaden, och därmed priserna håller hög. Vidare känner de att borta är de dagar av sky-skrapa tillväxt. Numera utvecklare är spel för prisvärda fastigheter, säger Ramcharan Padhi, en Mumbai-baserade egendom mäklare.

Även om subjektiva statistik bekräftar marginell prisfall i Mumbai Real Estate industrin, i vissa fickor, kvarstår det faktum att utbudet av lägenheter och bebyggd mark i de främsta områdena i Mumbai är knappa. ¨