mumbai PPP-projekt i fastigheter

För att förbättra tillgången till grundläggande infrastrukturtjänster och öka effektiviteten i att tillhandahålla sådana tjänster, som är avgörande för att främja ekonomisk tillväxt och fattigdomsminskning, har regeringen varit uppmuntrande Public Private Partnerships (PPP) i urban infrastruktur.

Ta Mumbai, till exempel. Den västra järnväg departement riktade Mumbai genom att bjuda in stora globala konsultbolagen lämna anbud på en detaljerad genomförbarhetsstudie om en förhöjd korridor längs den 60-km Churchgate-Virar rutten. Rutten, drivs och underhålls av västra järnvägen, har 28 stationer och hanterar dagligen last av 33 lakh pendlare.

En annan viktig utveckling på ett liknande PPP utsikter är den kommande internationella flygplatsen i Navi Mumbai. Flygplatsen kommer att utvecklas som en Greenfield Airport genom PPP i linje med de Greenfield Flygplatser i Hyderabad och Bangalore.

Regeringen hade utforska PPP-modellen för att tidvattnet över den bostadsfastighet krisen i Mumbai tidigare i år. De bostadsfastigheter i Mumbai föreslogs att ha gröna byggnaden funktioner, inklusive användning av flygaska, regnvattenanvändning, energieffektiv belysning och sol vatten värmesystem. Liknande mönster av tillväxt kommer snart att spridas över fastigheter vingen, över Mumbai.

Trots projekt i den urbana sektorn inte är lämpade enkelt att PPP-modellen och det finns gränser för vad regeringen kan göra. Som offentlig finansiering är inte tillräcklig för att generera de investeringar som behövs för att förbättra infrastruktur, är PPP-modellen för utveckling och tillväxt mest lämpad för fastigheter tillväxt i Mumbai.

Asiatiska utvecklingsbanken (ADB) ger en $ 2 miljoner för att hjälpa den indiska regeringen för att öka samarbetet mellan de offentliga och privata sektorerna i infrastrukturutveckling.