reo kontra kort försäljning – och nackdelar

Jämfört med blankning, fastigheter som ägs (REO) egenskaper skulle vara det vanliga valet av köpare på grund av inblandning av mindre fil arbete och förhandlingar. Korta försäljning transaktioner, å andra sidan, kräver omfattande prisförhandlingar, innebär en hel del människor, dvs agenter, husägare, banker osv, och dessutom kräver en hel del pappersarbete. I jämförelse, REOs spara de berörda parterna både tid och ansträngning på grund av bekvämligheten med att behöva hantera enbart med en enda institution, det vill säga banken.

Eftersom tillgång till REO inventeringen är begränsad, ger detta vanligen köparen agenter problem med REO likvidationsprocessen. En investerare relation behövs för mäklare att avyttra REO fastigheter vilket sällan ger lika tillgång till mindre köpare agenter. Detta gäller särskilt i starka fastighetsmarknaderna där bedrägeri, genom flera köpare, har dominerat den korta försäljningen marknaden

OfferAssurance.com förbättrar avsevärt kvaliteten samt integritet av avvecklingen för REO och korta fastigheter försäljning. Webbplatsen ger REO säljare med “realtid” tillgång till de erbjudanden som faktiskt läggs upp av köpare. Denna modell ger verklig öppenhet med små möjligheter till bedrägeri i fastighetstransaktioner. En annan bra sak om platsen är dess förmåga att acceptera erbjudanden för REO tillgångar utan att kräva någon hjälp från listning agenter. I korta, OfferAssurance.com nivåer spelplanen för köparen agenter, förbättrar effektiviteten för notering agent, och ökar konkurrensen på marknaden för REO tillgångar.

OfferAssurance.com har som sin mission att förbättra integriteten för REO och kort försäljning transaktion. Eftersom tjänsten levererar verkligt värde till säljare, agenter och köpare, finns det föga tvivel om att tjänsten kommer att generera god vilja bland sina användare, och kommer att vara allmänt accepterad som en bästa praxis för att likvidera REO och korta fastigheter försäljning.