sälja fastigheter i en fallande marknad

Ett. Du kan sälja nu även om det är en fallande fastighetsmarknad, kommer du att skyddas från ytterligare nedgångar på marknaden. Om du köper en annan fastighet då priset på den egendom som du köper är sannolikt också har sjunkit så att du inte skulle ha gjort en förlust.

2. Du kan sälja nu och sätta dina pengar i en hög ränta sparkonto. Istället för att köpa, hyra i området som du flyttar till och noga följa fastighetsmarknaden. När fastighetsmarknaden har bottnat då du kommer att vara i en stark position för att köpa ett fynd.

Tre. Om du sätter ditt hus på marknaden sedan hitta en köpare kan vara knepigt. I en fallande marknad köpare väntar på att se om priserna kommer att gå ner, och räntorna kan stiga och sedan skäras, gör bolån oförutsägbar. Om du inte har sålt ditt hus med den tid du behöver för att flytta du kan hyra ut ditt hus och hyra i området du flyttar till. För detta alternativ, se till att ha pengar som avsatts för att täcka eventuella kostnader när din fastighet inte är hyresgäster, kostnader för reparationer och kom ihåg, är hyran inkomst du får skattepliktig.

4. Om du säljer ditt hus när marknaden har nått botten, sedan köpa, köpa, köpa – i detta scenario måste du köpa till priser botten. Titta på marknaden mycket noga, läsa de senaste egendom rapporter och vet vad som händer på marknaden. Du måste köpa innan priserna stiger för mycket.

Fem. Stanna kvar. Att köpa och sälja ett hus är dyrt i sig. Var säker på att du vet varför du gör det och kontrollera dina siffror att det är rätt åtgärd att vidta. Om du säljer eftersom du kämpar för att betala en inteckning, kontakta din inteckning mäklare och du kanske kan förhandla fram ett lägre månatliga återbetalningen.

Om du väljer att sälja, vara säker på att förbereda ditt hus att se det som är bäst. Du vill skapa en fräsch, omhändertagna-för utseende. Måla väggarna i ett neutralt, men varm färg, bli av röran, se till att alla lampor arbete, färska dofter och färska blommor. Med en liten mängd arbete och kostnader, kommer du att uppnå det bästa priset.