detroit mitt i pågående bolånekrisen

Mitt i den aktuella bolånekrisen det finns ingen enda amerikansk stad som har lidit mer än den motoriska staden, Detroit, Michigan. Beror till stor del på foundering fordonsindustrin, har anställda sagts upp i tusental och arbetslösheten i staden är på en rekordhög nivå. Tyvärr för medborgarna i detta en gång så stolta staden, dessa jobb är mest sannolikt inte kommer tillbaka. Som ett resultat har många lång tid bosatta packade redan sina väskor och åkte ut för att söka efter grönare betesmarker. De som fortfarande kämpar bara för att hålla sig flytande.

Men de flesta gör inte det. Enligt de senaste rapporterna har hundratusentals Detroit villaägare antingen redan fallerat på sina lån lån eller riskerar att göra det. När husägare standard på sina bolån bankerna tvingas att kliva in och återta egendom. När detta händer de tidigare husägare förlorar alla anspråk på fastigheten och måste utrymma hemmet i slutet av månaden.

Bortsett från tragedin i goda familjer förlorar sina hem, det finns också samhällen att tänka på. Många en gång blomstrande centrum och bostadsområden i Detroit är nu nära spökstäder som hem och företagare har inte längre råd att göra sin avbetalning mitt i en lågkonjunktur.

Den ena guldkant av denna olyckliga historia är att många nya husägare ges möjlighet att köpa bostäder som är närvarande i avskärmning vid betydande rabatter och priser pruta.

Om du är intresserad av att köpa en bankägda hem bör du se till att du gör din forskning. Bli inte övermannas av en prisvärd affär eller en låg prislapp. Du bör alltid inspektera fastigheten personligen och se till att det inte finns några betydande reparationer som behöver göras. För om du är bråttom och köpa ett hem baserat enbart på priset tar, kan du snart att upptäcka att du är ansvarig för alla reparationskostnader.