att veta vad man ska titta efter i ett hem inspektör

Att få ett hem inspektion är en del av processen att söka efter ett hem, som potentiella bostadsköpare vet. När du har hittat det perfekta hemmet, är nästa steg att anställa ett hem inspektör att gå igenom det grundligt, för att se till att det inte finns några dolda problem som kan leda till att du behöver spendera tiotusentals dollar i reparationer. Du kanske inte kan få varje fallgrop genom att anställa ett hem inspektör, men en kunnig inspektör kommer att kunna förse dig med all information som behövs för att göra ett genomtänkt beslut. Det kan ofta inträffa att ha expertutlåtande av en professionell hem inspektör kan vara ett förhandlingsobjekt i dina förhandlingar för hemmet priset, eller reparationer görs på fastigheten innan du köper den.

Det är mycket viktigt att anlita en ansedd hem inspektör, såsom en som är certifierad av National Association of Home Inspektörerna eller American Society of Home Inspektörerna. Du kan hitta en pålitlig service hem inspektion genom att be din fastighetsmäklare, vänner eller familj. Din Inspektören bör ha kunskap om alla bostäder strukturer och system, samt bära försäkring för fel och utelämnanden. Den Better Business Bureau kan du kontrollera en inspektör rekord av klagomålen om du behöver extra sinnesfrid.

Så vad är det som hemma inspektörer se upp för, under hem inspektioner? Professionell hem inspektörer är utbildade för att kontrollera och utvärdera fastighetens struktur och fundament, elektriska ledningar och armaturer, VVS-system, tillstånd av taket, och att utvärdera dessa olika defekter såsom vatten fläckar på tak och utbuktningar i regn rännor. Särskilda kontroller behövs för att upptäcka radonhalter, gnagare, termiter, mögel eller asbest – hem inspektörerna inte är utrustade för detta. När hem inspektion är klar, kommer du att få en detaljerad rapport skriftligen, innehållande foton och beskriver alla fel, vilket kommer att underlätta arbetet med att få reparationer uppskattningar göras.

Tänk på att du inte är skyldig att köpa huset förrän kontraktet är undertecknat och du hittar hem inspektörens rapport tillfredsställande. Dessa dagar, när bostäder säljs, köpare måste se upp, och anlita en professionell, certifierad hem inspektör.