avskärmning gör bostäder överkomliga för köpare i Dallas, Texas

Medan vissa människor har otur att få sin egendom sätta på avskärmning, andra gynnas genom att få en möjlighet att köpa en bostad till ett överkomligt pris. Prisvärd är inte ens ordet, husen är helt enkelt billigt. I Dallas, Texas, har det skett en hel del spänning på de utestängda fastigheter i området. Samtidigt som bostadsmarknaden förblir stillastående efter landets ekonomiska recessionen, verkar avskärmningen marknaden att göra raka motsatsen. Det har skett en ökning av försäljningen i de utmätta hus.

Fördelarna med att köpa avskärmad egendom är den främsta drivkraften bakom denna våg av köpare av tidigare ockuperade hus. Jack Rose, en ensamstående mamma med två barn säger att hon inte kunde bära bor i en lägenhet längre. Hon betalade $ 300 månadshyra i hennes lilla lägenhet i uptown Dallas. Efter ett par veckor för att söka efter prisvärda hus, kom hon över en avskärmad egendom som sålde på $ 17.000. Hon tog ut sina besparingar och ångrar inte det beslutet.

“Känslan av att jag har mitt eget hus, och jag kan göra vad jag vill med det är bara tröst”, säger hon. “Jag vaknar på morgonen, titta på huset och ler när jag minns att jag inte behöver betala hyran längre,” fortsätter hon.

Precis som Rose är många första gången hem köpare upplever samma tillfredsställelse efter att köpa avskärmning hem. Bostäderna erbjuds till mycket låga priser. Faktum är att vissa även säljs under $ 1000. “Om det fanns någon bättre tid att köpa fastigheter, är det dags”, säger den av företrädaren för en ledande Dallas fastighetsmäklare företag. Bankerna är snabbt göra sig av utmätningar och därmed de accepterar mycket låga priser för dem. Deras mål är att få avskärmning skulder av sina böcker, och de kommer att acceptera något lågt pris för avskärmning egendom.