avskärmning kommande problem

David Drennan, en Kelowna-baserade mäklaren, började helt enkelt med några lokala listor över fastigheter utmätningar i området ungefär ett år sedan. När fastighetsmarknaden kraschade under 2008, började sin roster av listor verkligen att fylla ut.

Sedan nedgången förra året, har antalet utmätningar ökade med över tio gånger. Det brukade vara så att det var kanske sex eller åtta avskärmning listor, nu är det ungefär 65 till 70 avskärmning listor.

Drennan menar att även om det finns utbredda talar om en ekonomisk återhämtning, kommer det att finnas många fler avskärmning listor att översvämma marknaden under de kommande åren. Det stora utbudet kommer att pressa priserna, eftersom det inte kommer att finnas tillräckligt med inkomst-baserade välstånd att stödja lasten av varulager.

Drennan tror att det kommer att finnas många fler utmätningar att nå marknaden under 2010. Från och med november, har marknaden fyra fastigheter partier, tjugofem småhus, och 34 strata fastigheter i avskärmning.

Många bostadsrättslägenhet projekt går in avskärmning eftersom utvecklarna over-priced deras egenskaper, och när de egendom inte var värderade till det avtalade priset, köparna är betydligt mer tveksamma till att fortsätta med transaktionen. Det blir tuffa tider för marknaden Drennan tänker.