finansiell planering ditt nya hem

Alla undrar vad för slags ekonomisk form de kommer att vara i efter att köpa ett hem. Skillnaden mellan någon som är beredd för inköp och en impuls köpare är det faktum att om hem inköp planeras då köparen vet vad deras finansiella ställning är efter försäljningen. Göra de monetära arrangemang för ett hem inköp är en av de viktigaste finansiella saker som en person någonsin kan göra. Om ett hem inköp är väl planerad och gjort från en position av intelligens och utbildning sedan köpet och efterföljande levande bör relativt stressfri. Å andra sidan, om ett hem är köpt på impuls utan någon planering en ägare kan snabbt hamna i djupt vatten eller avskärmning och det är en hemsk sak att behöva gå igenom.

Det finns några stora misstag som folk gör när de förbereder sig för ett hem köp. Många av dem är om den ekonomiska aspekten av köpet. En av de vanligaste av dessa misstag är att få in i en situation där det är för mycket hus och amorteringar som är ekonomiskt förödande. Ibland dessa arrangemang ingås i god tillförsikt och med goda skäl, men livet har ett sätt att ändra på olämpliga tider och som husägaren behöver vi vara förberedda för sådana händelser. Vi har sett fler utmätningar i landet under det senaste året än någonsin tidigare och detta är en direkt följd av förekomsten av sub-prime lån och stigande levnadskostnader.

Om du är en första gången hem köpare då det finns många kostnader som är förknippade med att äga ett hem som inte kan inträffa till dig först. Fastighetsskatt, reparationer, underhåll all kostnad för ägaren. Flytta från en hyra situation att ägarsituationen kan vara överraskande i kostnad. När du köper ett hem är en bra idé att be nuvarande ägare om de genomsnittliga månatliga räkningar. Vad kostade det dem att leva i hemmet på månadsbasis. Se till att du har dessa kostnader figurerade i din månatliga budget tillsammans med din inteckning betalningar och andra finansiella ansvar. Se till att du har utrymme att andas ekonomiskt vid eventuella nödsituationer. Det lönar sig alltid att ha beredskapsplaner ifall de är nödvändiga. Hem ägande är en stor upplevelse likt något annat, men det kräver noggrann planering och en uppmärksamhet på ekonomi. Sälj inte dig själv kort, se till att ditt nya hem planen täcker alla baser.