första stegen för att sälja ditt hus snabbare

Att sälja ditt hus snabbare och till ett högre pris, titta på det genom ögonen på en potentiell köpare. Deras första intryck kan vara skillnaden mellan en försäljning och ett underkänt.

Dessa enkla första steg är billigt, enkelt och allt de tar är lite tid och minimal kostnad.

Öppna din dörr och vad ser du? Är hallen full av skräp? Finns det skräppost och broschyrer på golvet, eller barnleksaker kvar i trappan? Tidy det och hålla det snyggt. Om du funderar på att sälja ditt hus snabbt måste du vara redo för inspektioner av potentiella köpare när det passar dem.

Titta på väggar och tak. Behöver de lite uppmärksamhet? Ofta behöver du bara ge dem en bra tvätt ned med diskmedel, men en snabb lick emulsion är en snabb och billig lösning på smutsiga väggar. Välj neutrala färger. De nya ägarna kommer att vilja sätta sin egen identitet på fastigheten, så off-vita eller magnolia är den idealiska tom duk. Försök också var du kan för att de-anpassa fastigheten, så köparna kan föreställa sig själva som bor där. Chipped träslöjd runt dörrkarmar kan också vara avskräckande och bör röras upp. Ommålning väggar och snickerier gör dem också lättare att hålla rent. Glöm inte att tvätta gardiner och fönster också. En professionell mattrengöring kan göra golven ser så gott som ny. Kom ihåg att varje krona du spenderar värt mycket mer i slutändan om du vill sälja ditt hus snabbare och till ett högre pris.

Badrum och kök är viktiga rum för att tänka. Enkelt åter motorvägsbro badrum och kök kakel kommer att föra dem till liv utan behov av nytt kakel. Kontrollera båda rummen är fullständigt rena. Köket är hemmets hjärta, så ägna särskild uppmärksamhet här. Dina potentiella köpare kommer aspirera på en glad, livlig familj miljö. Se till att det finns så mycket ljus som möjligt. Det är billigt och lätt att ersätta gamla skåpdörrar med ljusare, renare nya.

Få några utomstående åsikter för att se till att dina ansträngningar har haft önskat resultat. Om du menar allvar med att vilja sälja ditt hus snabbt till ett bättre pris du behöver ett kritiskt öga. Fråga vänner och grannar runt för att se vad de tycker. Ofta kommer de att peka ut saker, bra och dåliga, som du kan ha förbisett eftersom du är så bekant med ditt hem.