premium bostäder plockar upp i Bangalore fastigheter

Bostadsfastighet i Bangalore har skrivit en intressant fas. Å ena sidan har efterfrågan på lyxiga bostäder varit att plocka upp bra i staden-internationellt känd som den cyber navet i Indien. Och å andra sidan, är budgeten boende i Bangalore bevittnar avmattning.

Antalet transaktioner i bostadsfastigheter, mestadels lägenheter, kostar mellan 25 till 40 lacs har kommit ner, som per fastighet brokers.According till Mahesh Laxman, Regional Director Jones Lang LaSalle-Meghraj, Bangalore-“Det är den premie bostäder kostar Rs 65 lakh plus som fortsätter formellt genomförs av slutanvändaren i Bangalore. ”

Beskriva slutanvändaren, säger Laxman att slutanvändaren är typiskt “en verklig köpare, i åldern mellan 32 och 50, som hör till den höga inkomsten kategorin och ledande befattningshavare i programvara eller multinationella företag. Redan nu aktuell offtake av bostadsfastigheter i Bangalore är i intervallet 50-60,000 enheter per år. “Under tiden en bukett av nya bostadsprojekt kommer upp i Bangalore. “De flesta av de nya projekten bär stor storlek 3-4 BHK lägenheter, som ligger på prime områden med livsstil bekvämligheter som pool, barnen spelar område, parkering, teatrar, öppen plats för fritidsaktiviteter, vårdcentral och kommersiell marknad för den dagliga behov, “Mr Kareem av Prime Property Consultant informerade.

Det tyder bara på att de fastighetsutvecklare har identifierat efterfrågan på högre-end bostäder i Bangalore och deras planering är i linje med de krav slutanvändare. Samtidigt branschexperter påpekar att den nuvarande nedgången i segmentet budget-huset är ett partiellt och den övergripande stämningen i fastighetssektorn i Bangalore kommer att vara optimistiska under de kommande månaderna. Karnataka ny industripolitik har redan skapat en gynnsam miljö för investeringar i staten och regeringen har riktat 20% industriell tillväxt under de kommande fem åren. Bangalore fastigheter sektorn är redo att växa på baksidan av denna industriella tillväxt. JLL-Meghraj ‘Laxman anser att den kommande ekonomiska zonerna kommer att knoppa av bostäder efterfrågan inom alla kategorier speciellt mellersta budget bostäder som de anställda behöver utrymmen att leva i. “