fastighetsutveckling framsteg att gå online.

Den senaste egenskapen krasch i Dubai fastighetsmarknaden har orsakat investerare alla typer av problem, eftersom fastighetsmarknaden kraschar tenderar att göra! Men där Dubai har överträffat sig själv i detta avseende är den totala avsaknaden av information med avseende på den aktuella statusen för många under uppbyggnad utvecklingen. Den emiratet har idag Miljarder dollar av egendom under uppförande, en stor andel som nu tycks lagts på is, och i ett antal fall, helt inställt! Med kreditkrisen börjar bita, och efterfrågan på fastigheter faller kraftigt, många utvecklare helt enkelt inte har den nödvändiga finansieringen med att fullfölja utvecklingen, och även om de gjorde det nu många inte efterfrågan att göra det värt mödan! Vissa fastighet med full besittningsrätt utvecklingen har annullerats, trots att de har redan börjat bygga, så är omfattningen av problemet med den nuvarande globala och lokala marknader. Det är en brist på information och tydlighet om den nuvarande situationen som egentligen inte hjälper investerare.

Folk har investerat stora belopp i kontanter i Dubai, men många har ingen aning om vad det nuvarande läget med sin egendom nu är. Med alla problem ryktas, har ingen riktigt klar bild av vad som händer, vilket naturligtvis är mycket frustrerande! Förra månaden en lista fram som hävdade att lista all utveckling i Dubai som ställdes in eller att inte längre gå vidare. Listan, som presenterade några stora utvecklingar namnegenskap, sände chockvågor genom Dubai fastighetsbranschen. Listan, om korrekt visade en betydligt större mängd egendom var närvarande på is eller inte går vidare, än vad som tidigare hade beräknats.

Att försöka sprida lite ljus över den nuvarande situationen, har Dubai Real Estate Regulatory Agency (RERA) lanserat ett online-program för att ge investerare möjlighet att reda ut lättare vad som händer med deras utveckling. Denna oberoende lägesrapport, vilket bör vara helt oberoende, borde gå något sätt att hjälpa investerare slappna av. De uppgifter som används för att fastställa byggnadens framsteg kommer att samlas in av statliga ingenjörer, och kommer förhoppningsvis att bringa klarhet i vad för närvarande orsakar en stor del oro för Dubai fastigheter investerare.