förvalta hyresfastigheter – hyresgäst val är allt

Investera i hyresfastigheter kan vara en riktig pengar maker dessa dagar, särskilt eftersom fastighetspriserna är fortfarande ganska låg i kölvattnet av den senaste tidens ekonomiska kris. Medan priserna på fastigheter är låga, är efterfrågan på hyresfastigheter högre än någonsin. Avskärmning priser har skjutit i höjden, vilket många tidigare villaägare som vill hyra. Investera i en hyresfastighet kan ge dig tillgång till en marknad kryllar blivande hyresgäster, vilket ger dig ett försprång när det gäller screening och urval.

Du kommer att finna att hyresgästen urvalet är allt när det kommer till hyra fastighetsförvaltning. Att välja fel hyresgästerna kan innebära en katastrof, men det finns några saker som du kan göra för att hjälpa till att göra det lättare. Kontrollera referenser och arbetslivserfarenhet rekommenderas alltid, men det finns mer du kan göra på toppen av detta. Screening kreditvärdighet kommer med en avgift, men du kommer att finna att en persons historia av att hålla jämna steg med sina skulder, säger en hel del inte bara om deras förmåga att betala hyran, men ofta om hur de kommer att respektera din egendom och din investering också.

När du letar efter den perfekta hyresgästen, är det viktigt att verkligen ställa frågor vid intervjuer. Ta reda på yrkesbanan för varje hyresgäst och tar sig tid att engagera tidigare hyresvärdar i samtal när du gör referens kontroller också. Vore sina lägenheter välskött? Fanns det problem med husdjur, buller, eller barn som inte lyder egendom reglerna? Har hyresgästen lämna fastigheten i samma skick man fann i? Gör hyresgäster röker, dricker, eller på annat sätt engagera sig i beteenden som skulle sätta din egendom eller säkerhet och lugn av grannar i fara? Gång på gång, hyresvärdar misslyckas med att ställa de frågor som verkligen betyder något.

Om du funderar på att locka den optimala hyresgästen val, är det också viktigt att tänka på formuleringen när de annonserar din hyresfastigheter. Staten på förhand er politik på buller, husdjur och rökning, och arbeta för att ange vad du letar efter i en hyresgäst. Beskriv fastigheten och området noggrant. Är det lugnt? Säkert? Familjen vänliga? Leta efter attribut som kommer att vädja till din primära önskad hyresgäst demografiska och du kommer att finna att det är mycket lättare att ta in de typer av människor du letar efter. Hyresgäst val kommer att göra en enorm skillnad och kan hjälpa till att göra din fastighetsinvesteringar mer lönsam.