hem stil ord i fastigheter annonser – fler förklaringar

Oavsett om du köper eller säljer, kan läsa fastighets annonser vara förvirrande. Här finns förklaringar till mer stil termer som används i fastigheter annonser.

“Split Foyer” stil

Ett hem in genom en foajén med en halv trappa upp till den övre nivån (där livsrum och ett eller flera sovrum ligger oftast) och en halv trappa till den lägre nivån (vanligtvis inrymmer vardagsrummet och extra sovrum ).

“Tri-Level” stil

Ett hem med tre nivåer. Det är oftast upp på mellannivå och har halva flygningar på trappan till de högsta och lägsta nivå. Vardagsrummet, matsal och kök är oftast på mellannivå. Sovrummen är oftast på den högsta nivån. Den lägsta nivån kan vara ofärdiga eller har familjerum, tvättservice, och kanske ett garage som ligger där.

“Modernt” stil

Dessa varierar kraftigt, men ingen ser ut som om det kunde ha byggts före 1900. Vissa är nästan helt i glas. Vissa är nästan helt under jord. Tak kan vara gavel (lutar ned på varje sida av en ås linje skapa trianglar av utrymmet i varje ände), skjul (lutar i en riktning från högt på ena sidan till lite på den andra), platt eller sod (gräs täckt) för den delen. Ofta flera tak stilar ingår i ett hem. Energibesparing eller inomhus-utomhus samhörighet tenderar att designa motiv. Enkelhet, raka linjer och öppna ytor är kännetecken. Däck, uteplatser och terrasser ofta skisserat och är ofta tillverkade av samma material som används inomhus.

“Viktorianska” stil

Denna stil är baserad på hus byggda under drottning Victorias regeringstid och en stund efteråt. De är oftast minst två våningar höga och kanske mer. De är utsmyckade med en mängd olika saker, inklusive verandor, torn, torn med koniska tak, pediments med fantasifulla former över dörrar och fönster, fönster i golvet med kanske bara en glasskiva per skärp. Och tror “pepparkakor” eller trä formas till komplicerade former för gavlarna, platser där veranda inlägg når taket, på trappavsatser, och så vidare. Moderna byggare pare oftast här stilen ned på grund av kostnaden, men även de mest nybyggda exemplen kan vara ganska fantasifulla.

sammandrag

När du tittar på hus, hittar du särskilda stilar tilltalar dig. När du identifiera stilar, kan du begränsa din sökning till det perfekta hemmet.