hur man väljer en kommersiell fastighetsmäklare

Du behöver kvalificerade partners för att hjälpa dig med processen att köpa kommersiella fastigheter. Börja med ett fantastiskt kommersiell fastighetsmäklare. Du vill ha någon som är kunnig om den typ av egendom som du är ute efter att köpa och som har tid att avsätta för att hjälpa dig hitta den perfekta egendom.

Vissa kommersiella fastighetsmäklare arbetar uteslutande med personer som är intresserade av förvaltningsfastigheter. Andra arbetar med ägare / användare av kommersiella fastigheter, och bland dem några specialiserade på fastighetsförvaltning, vilket kan vara ett mervärde för dig.

vem känner du?

Remisser från tillförlitliga källor är oftast det bästa sättet att hitta en bra kommersiell fastighetsmäklare. Du kan också titta på de certifierade kommersiella investeringar Ledamot Institute eller Society of Industrial och fastighetsmäklare Office för att hitta medlemmar av dessa organisationer.

ställa frågor

Sätt upp ett möte med flera potentiella kommersiella fastighetsmäklare. Ta reda på så mycket du kan om deras yrkesmässiga bakgrund, utbildning och erfarenhet av din typ av egendom. Du kan be om en lista över nyligen genomförda transaktioner för att ge dig en uppfattning om vad de handskas med på regelbunden basis, och hur många egenskaper de har faktiskt sålts under det senaste året eller två. Och viktigast av allt, be om kundreferenser (vittnesmål)! Real klient feedback är den mest effektiva åtgärden för potentiella framgång.

rätt matchning

Se till att du väljer en fastighetsmäklare som förstår dina specifika behov. Om du är ett litet företag, du vill inte att arbeta med en fastighetsmäklare som normalt hanterar flera miljoner dollar erbjudanden. Ditt projekt kan bli mindre av en prioritet när just mäklaren får en större provision för att oroa sig för.

Fråga fastighetsmäklare hur de skulle gå att hitta den perfekta fastigheten för dig. Vilken typ av tidslinje räknar de? Var uppmärksam på sina åtgärder samt. Du behöver en fastighetsmäklare som förstår dina behov och har ditt bästa för ögonen. (Detta går att välja en långivare för din kommersiella fastigheter finansiering också.)

lita på dig själv

Slutligen, lita på din instinkt. Om allting stämmer, men du har en dålig känsla om en kandidat, gå vidare. Om du har ett ögonblicks tvekan, kan det vara för en bra anledning. Hitta en fastighetsmäklare du är 100% säker på att hjälpa dig med din stora beslut, eller kontakta någon som handlar regelbundet med kommersiella fastighetsmäklare att peka dig i rätt riktning. Lita på experterna.