saker att ha i handen innan du säljer ditt calgary hem

Du måste gå igenom massor av komplicerade steg för att slutligen överlämnandet fastigheten till köparen. Men innan du gör det, kan du ordna de viktiga sakerna, som är relevanta för ditt hem, eftersom det kommer att spara massor av tid och ansträngning i din slutliga processen.

• Först och främst bör du hålla alla HYPOTEKSINNEHAVARE dokument hands. Gör en mapp för dessa handlingar och hålla den mapp åt sidan, eftersom det är en av de viktigaste dokument som du kommer att behöva för att sälja huset.

• För din försäljning projektet, är en viktig procedur att gå igenom fastigheten enkät. Denna information kommer till nytta för agenten att meddela dem om de renoveringar som gjorts i fastigheten. Behåll denna undersökning rapport hands när du träffar din Calgary fastighetsmäklare.

• Fastighetsskatten är en viktig fråga att ta itu med. Du bör ha bevisen för att betala skatt till regelbunden basis. Ta för vana att lagra skatteintäkterna i en mapp, som det kan vara bra som helst.

• Du bör också ha en separat mapp för att hålla kvitton på räkningar som gas, el, vatten, kabel etc. När du säljer ditt hem, behöver du visa dessa räkningar till dina kunder. Om du har någon annan handling med anknytning till din bostad, bör du hålla det säkert.

• Andra än dessa viktiga dokument, kan du lagra underhåll dokument i ditt hem. Vissa objekt i ditt hus kommer att kräva årliga underhållsavtal. Om du inte håller dessa dokument på ett säkert sätt, då din köpare kommer att vara i djupa problem.

• Dessutom kan du lagra några bilder av ditt hus i olika årstider. Detta kommer att hjälpa köparen att uppskatta utseendet på huset i olika tider. Om du är involverad i någon typ av stämningar eller tvister, bör du även visa dessa till din Calgary fastighetsmäklare.